19-10-2021

Ανακοίνωση έναρξης εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα "Εκπαίδευση Επαγγελματιών στο πρόγραμμα Keep me safe"

Η Επιτροπή Προστασίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (ΕΠΑΝΑ) ανακοινώνει την έναρξη εκπαιδευτικών σεμιναρίων τα οποία αναβλήθηκαν την προηγούμενη περίοδο λόγω κορωνοϊού.

Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε επαγγελματίες όλων των δομών (Κέντρα Μέρας/24ωρης φροντίδας), με θέμα: "Εκπαίδευση Επαγγελματιών στο πρόγραμμα Keep me safe (Κράτα με ασφαλή)", τα οποία γίνονται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού (ΚΣΟΠ). Στόχος είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των ατόμων με νοητική αναπηρία για πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης και βίας.

Οι ημερομηνίες διεκπεραίωσης του προγράμματος στη Λευκωσία είναι 27/10, 10/11 και 24/11 και στη Λεμεσό 20/10, 3/11 και 17/11. Θα οριστεί επίσης ημερομηνία αξιολόγησης εφαρμογής του προγράμματος κατά το 2022, η οποία θα συμφωνηθεί με τους συμμετέχοντες και παράλληλα προβλέπεται συνάντηση με τους γονείς των ατόμων που εξυπηρετούνται στις διάφορες δομές της κάθε επαρχίας.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων θα τηρηθούν όλα τα  υγειονομικά πρωτόκολλα για πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως χρήση μασκών, αντισηπτικού, θερμομέτρηση, τήρηση αποστάσεων και προσκόμιση safe pass.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, για εκπαιδευτικούς αλλά και για υγειονομικούς λόγους.

Για περαιτέρω πληροφόρηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της ΕΠΑΝΑ, στα πιο κάτω στοιχεία επικοινωνίας:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
* Τ.Θ. 23292, 1680 ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Tel.: 22871333   6 22429544
e-mail: cp-mental@cytanet.com.cy