19-09-2019

Ανακοίνωση έναρξης Ομάδας Προσωπικής Ανάπτυξης και Στήριξης για Γονείς παιδιών με Αναπτυξιακές Διαταραχές

Η Επιτροπή Προστασίας των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (ΕΠΑΝΑ) μέσω του προγράμματος της Συντονιστικής Υπηρεσίας Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης (ΣΥΕΠΠ), ανακοινώνει την έναρξη Ομάδας Προσωπικής Ανάπτυξης και Στήριξης για Γονείς παιδιών με Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Σε ποιους απευθύνεται: Γονείς παιδιών 2 – 8 χρονών με οποιαδήποτε δυσκολία ή διαταραχή στην ανάπτυξη: σύνδρομο (Down, Angelman, κτλ.), φάσμα αυτισμού, νοητική αναπηρία, ΔΕΠΥ, μαθησιακές δυσκολίες, κινητική αναπηρία, κτλ.

Συναντήσεις: 2/10, 10/10, 17/10, 24/10, 31/10 και 6/11/2019, ώρα 08:30 – 10:00 π.μ.

Χώρος: Δημαρχείο Αραδίππου – αίθουσα διαλέξεων στο δεύτερο όροφο του Δημαρχείου

Τρόπος λειτουργίας: Η ομάδα λειτουργεί με απόλυτη εχεμύθεια, εμπιστοσύνη, σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα καθώς επίσης στην προσωπικότητα του κάθε συμμετέχοντα. Οτιδήποτε συζητείται εντός της ομάδας δεν βγαίνει προς τα έξω. Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο αφού η ομάδα λειτουργεί στα πλαίσια βιωματικής προσέγγισης, δηλαδή με αναφορά σε προσωπικά βιώματα και χρήση βιωματικών ασκήσεων.

Σκοπός της ομάδας: Η δημιουργία ενός χώρου όπου οι γονείς να μπορούν να ανταλλάξουν σκέψεις, εμπειρίες, προκαταλήψεις, συναισθήματα και γνώση για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, τον γονικό τους ρόλο, τις προσδοκίες, τα όνειρα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Η ομάδα στοχεύει στην ανακούφιση των γονιών, την ενδυνάμωσή τους, τη στήριξη στον πολυδιάστατο ρόλο που έχουν να επιτελέσουν, την αποτελεσματικότερη επικοινωνία εντός της οικογένειας, και την ανταλλαγή εμπειριών και συναισθημάτων με άλλους γονείς.

Συμμετοχή: Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η ομάδα δεν είναι ανοιχτή προς το κοινό και οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν δήλωση συμμετοχής, και να τηρήσουν τη συμμετοχή τους σε όλες τις συναντήσεις, αρκεί να πληρούν το κριτήριο του γονιού παιδιού 2 – 8 χρονών με οποιαδήποτε δυσκολία ή διαταραχή στην ανάπτυξη. Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και των δύο γονιών ενός παιδιού θα μπορέσει να συμμετάσχει ο ένας εκ των δύο, δίνοντας προτεραιότητα σε άλλους γονείς, εκτός κι αν δεν συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζονται τα 4 άτομα και μέγιστος τα 10 άτομα.

Συντονίστρια: Πόλυ Χατζησάββα, Ψυχολόγος – Λειτουργός Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης Επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99540407 και 24813010 (ΣΥΕΠΠ) ή 22871333 (ΕΠΑΝΑ)

Δήλωση Συμμετοχής