18-11-2019

Επετειακή Μουσικοχορευτική Βραδιά - 30χρονα Επιτροπής

Η Επιτροπή Προστασίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (ΕΠΑΝΑ), γιόρτασε στις 25/10/2019 τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ημερομηνία ίδρυσης της. Η ΕΠΑΝΑ διοργάνωσε «Επετειακή Μουσικοχορευτική Βραδιά» στο Αμφιθέατρο της ΠΑΣΥΔΥ στη Λευκωσία η οποία διεκπεραιώθηκε με επιτυχία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Μουσικό Σχήμα «ΧΑΡΙΣΜΑ» και ο «Πολιτιστικός Όμιλος Δεσμός-Σπίτι του Μάριου» όπως επίσης και το Χορευτικό Σχήμα του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν:

Επίσης τα μέλη της ομάδας αυτοσυνηγορίας του ΙΧΣΙ κατά τη διάρκεια της βραδιάς έδωσαν τα δικά τους μηνύματα.

Η Επιτροπή μετά από τριάντα χρόνια μέσα από αυτή την εκδήλωση θέλει να δώσει το μήνυμα ότι τα άτομα με νοητική αναπηρία δεν είναι αόρατα αλλά ισότιμοι πολίτες με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ανάγκες. Η στήριξη που χρειάζονται από την πολιτεία είναι  απαραίτητη για να μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα αυτά τα δικαιώματα.

Η Επιτροπή ευχαριστεί τα μέλη των μουσικοχορευτικών  σχημάτων όπως και τους μαέστρους, μουσικούς και εκπαιδευτές που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Επίσης ευχαριστεί την ΠΑΣΥΔΥ για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας και την τεχνική υποστήριξη.